Кайдзен-шлях ПАТ «Теремно Хліб»

Уже понад 30 років у Луцьку печуть духмяний хліб і апетитні булочки в ПАТ «Теремно Хліб». Багато співробітників працюють в компанії з самого її заснування, з радянських часів, і впровадження філософії Кайдзен стало для них викликом, з яким вони блискуче впоралися.

Знайомство компанії «Теремно Хліб» з японською філософією Кайдзен почалося в 2015 році. І ось зараз, пройшовши ряд навчальних програм і тренінгів від КАЙДЗЕН Клубу в Україні, компанія стала зразковим підприємством з впровадження основних інструментів Кайдзен. За такий короткий термін тут змогли надихнути колектив, подолати труднощі та побороти опір на шляху впровадження філософії безперервного вдосконалення.

Зараз ПАТ «Теремно Хліб», в якому працює понад 570 співробітників, випускає більше 50 тон хліба на добу, близько 3000 круасанів в день та понад 70 найменувань продукції загалом. Побачити весь процес виробництва та впровадження інструментів Кайдзен в цехах ми змогли завдяки Кайдзен-туру 22 лютого 2018р. Але спочатку всі учасники зібралися на теоретичну частину туру, щоб почути, з чого компанія починала впровадження японської філософії, з якими труднощами зіткнулася, як мотивує персонал до щоденних поліпшень та яких результатів компанії вдалося досягти.

Головним критерієм в успішній реалізації інструментів Кайдзен, на думку співробітників компанії, є інтерес і залученість вищого керівництва в цей процес. Адже якщо керівник хоч на 1% сумнівається в результативності впровадження Кайдзен, підлеглі будуть сумніватися на всі 99%. Також, одним з основних факторів, які мотивують співробітників впроваджувати інструменти Кайдзен, стає розуміння перспектив роботи компанії в цілому, які формуються як наслідок дрібних, але безперервних щоденних поліпшень. Компанія «Теремно Хліб» виділяє наступні вигоди для підприємства:

• Стабільна робота підприємства.
  • Хороші умови праці.
  • Більш висока зарплата.
  • Кращі можливості для самореалізації.
  • Висока якість продукції.
  • Своєчасне надходження продукції замовнику і т.д.

Такі результати, безумовно, досяжні практично для будь-якої компанії, не лише для виробництва хрусткого і апетитного хліба. Переваги філософії Кайдзен очевидні і для металургії, і для виробництва меблів, і для пошиття взуття. Ви можете зустріти інструменти Кайдзен в офісах і в банківській сфері, в медицині та авіації.

Методологія Кайдзен змінює компанії, роблячи їх успішними, гнучкими та надійними, а також приносить відчутні фінансові результати.

Ви можете побачити це на власні очі, відвідавши один з наших Кайдзен-турів у майбутньому.