Кайдзен-філософія в компанії Інтерпайп

Усі ми знаємо про одну з найбільших електросталеплавильних компаній України – компанію Інтерпайп Сталь. Ця компанія відома не тільки як підприємство, яке спеціалізується на виробництві круглої заготовки, а ще об'єднує інноваційні сталеплавильні технології та новий підхід до виробничої культури. До того ж, це одна із зразкових Кайдзен-компаній в Україні.

Завдяки Кайдзен-туру на підприємство ми змогли побачити, як працює виробництво світового класу і як в металургії впроваджуються інструменти ощадливого виробництва. На початку туру співробітники компанії Інтерпайп, які координують весь процес реалізації даної системи на підприємстві, розповіли про впровадження основних Кайдзен-інструментів, які проблеми виникали, як боролися зі спротивом та яких результатів вдалося досягти.

Виробнича система Інтерпайп Сталь є комплексною платформою, що дозволяє удосконалювати будь-яку організацію. Адже Організація - це перш за все люди, що в ній працюють, тому Виробнича Система Інтерпайп Сталь - це система завдяки якій використовується потенціал усіх співробітників на всіх рівнях організації. Існує безліч факторів, що впливають на ефективність організації. У компанії Інтерпайп Сталь виділяють наступні:

•  Мотивація співробітників;
  •  Система преміювання та визнання;
  •  Розвиток компетенцій персоналу;
  •  Правильна комунікація і зворотний зв'язок всередині організації;
  •  Безпека праці та комфортні умови роботи;
  •  Ефективна злагоджена робота команд, тощо.

Після теоретичної частини туру всі вирушили в Гемба, щоб подивитися впровадження Кайдзен-інструментів в цехах і складських приміщеннях, а також в побутових приміщеннях і зонах відпочинку. А на завершення туру всі учасники зібралися в конференц-холі, щоб поставити питання і поділитися враженнями від побаченого.

Ми щиро віримо, що даний тур надихнув учасників до впровадження філософії Кайдзен на своїх підприємствах. А ми запрошуємо вас приєднатися до однодумців і відвідати наступний, не менш цікавий тур вже в іншу компанію!