Уже рік двері Лантманнен Акса відкриті для КАЙДЗЕН-спільноти України

Рівно рік тому 21 липня 2016 року ми провели перший КАЙДЗЕН-тур в шведську компанію Лантманнен Акса, яка є частиною скандинавського харчового концерну Lantmannen. Компанія успішно впроваджує КАЙДЗЕН вже багато років і вже рівно рік співробітники компанії діляться своїм досвідом з КАЙДЗЕН-спільнотою України.

Підводячи невеликий підсумок, ми маємо:
- 7 успішних КАЙДЗЕН-турів;
- 117 задоволених учасників;
- 44 компанії.

І ось, 21 липня, але вже 2017 року, 19 представників українського бізнесу в черговий раз відвідали компанію Лантманнен Акса. Про що дізналися учасники КАЙДЗЕН-туру в цей раз?

Так як належало провести весь день разом, то спочатку було важливо господарям і гостям познайомитися. А після цього розповісти всім про підприємство, на яке приїхали переймати досвід учасники, що і зробила виконавчий директор компанії Яна Ситніченко. Яна поділилася з гостями інформацією про розвиток компанії, досвід впровадження інструментів КАЙДЗЕН, особливості мотивації і систему заохочення персоналу.

«У 70-х роках компанія закупила англійське обладнання і почала виробництво сухих сніданків. В основному компанія Лантманнен Акса зайнята виробництвом пластівців, подушечок і фігурних виробів. Ще в 1998 р. з'явився бренд «START», а в 2002 р. запустилось виробництво мюслів. Через три роки після цього з'явився ще один бренд – «Гармонія», – зазначила Яна Ситніченко. Зараз компанія Лантманнен Акса незаперечний лідер в Україні в сегменті сухих сніданків і займає близько 60% ринку нашої країни.

Далі HR-директор компанії – Наталія Віннікова, розповіла про проекти, які спрямовані на безперервне вдосконалення роботи компанії Лантманнен Акса. Пані Віннікова, завдяки особистим розробкам, робить величезний внесок у створення сприятливої атмосфери для роботи в компанії, що, в свою чергу, безпосередньо впливає на «текучість» кадрів, залучення до процесів, можливість розкривати потенціал співробітників.

Юрист компанії, а також LEAD-координатор (прим. авт. Це абсолютно нормально, коли в компаніях співробітники поєднують свою основну посаду з роботою по впровадженню інструментів КАЙДЗЕН) Вячеслав Мельник поділився інформацією щодо інструментів системи LEAD. Розповів, як компанія Лантманнен Акса впроваджує цю систему, і які особливості LEAD виділила компанія в процесі застосування.

Після обіду учасники разом з начальником відділу досліджень і розробок Наталією Павлій вирушили на виробництво. На виробництві учасники туру змогли подивитися організацію роботи виробництва із застосуванням інструментів КАЙДЗЕН. По ходу екскурсії кожен мав можливість задавати питання і відразу ж отримувати відповіді на них.

Завершив КАЙДЗЕН-тур начальник служби логістики Ярослав Шпортюк. Ярослав поділився інформацією про систему «Фішка». «Фішка» – це система подачі і реалізації корисних пропозицій в Лантманнен Акса. Ярослав представив увазі учасників статистику «Фішок», які були впроваджені і які були тільки подані, а також розповів про подальші плани компанії в розробці нових систем для залучення персоналу.

Всі учасники туру отримали нові враження і знання про особливості застосування інструментів КАЙДЗЕН, які, ми сподіваємося, вони обов'язково застосують в своїх компаніях. А в знак гостинності по завершенню туру кожен отримав смачні подарунки від Лантманнен Акса.